Pepe Chiral, Barquer, faller i millor amic, ens ha deixat.

En la nit del 16 d’octubre se’ns va anar  Pepe Chiral Montoro, una altra d’eixes persones entranyables que deixen empremta. Ens consta que volia i era molt volgut en la nostra Comissió, a pesar que pertanyia a una altra Falla veïna, Barraca –  Travessia Església del Rosari.

El deia que se sentia molt honrat de ser Barquer, perquè la BARCA D’OR era un guardó del seu poble i la portava amb molt d’orgull.

 

 

En 1997, any de la seua concessió, a la vista de la seua labor i treball desenrotllat durant molts anys, en pro de la nostra festa, es va entendre i va considerar que tenia mèrits suficients per a posseir-la. Eixe any va tindre com a company a un altre gran faller, un altre personatge exemplar, que també ha fet història, perquè va arribar a estar  37 anys seguits de president de Falla, Francisco Salavert, més conegut per “Paquito El Lletero”.

Pepe era una gran persona, que a més de faller, era un entranyable i verdader amic, perquè no sabia dir a ningú que no, quan sol·liciten la seua ajuda, sempre estava disposat a col·laborar. Prova d’això en el XXV Aniversari de LA BARCA D’OR, es va editar un  llibre per a plasmar en ell tot  lo que s’ha ocorregut al llarg d’eixos 25 anys  i  ell   va ser qui vá portar la batuta.

Ens consta, en el seu currículum, que Pepe Chiral, va ser membre fundador de la Falla Barraca-Muela d’Ares a finals de l’any 1959 i principis dels 60,  ocupant  el càrrec de Secretari durant els 3 anys que dura la seua primera etapa. Uns anys després, l’any 1969, es refunda esta falla en l’actual comissió Barraca-Travessia Església del Rosari, de la qual torna a ser partícip i reprén el càrrec de Secretari de la mateixa durant 19 anys, compartint vivències amb sis presidents diferents en tot este temps, fins que per circumstàncies va decidir agafar la presidència de la comissió durant 6 anys.

Així mateix, Pepe Chiral  va  ser  un  dels  culpables de  la fundació  de  l’Agrupació de Falles  del  Marítim l’any  1974, la  qual  va  arribar  també  a  presidir  estant  composta,  en   aquella  època, per  62  Comissions.
Posteriorment  i  al llarg  de  deu  anys  va  formar  part  de  Junta Central Fallera com Secretari  d’Actes  primer  i  més tard  va ser   Vice-president, baix la Presidencia  de  Alfonso Grau,  a  més  de  Responsable  de  la Publicació del  llibre faller  durant  molts anys,  sent també  delegat de sector durant eixa mateixa època.

En la Junta Central Fallera encara queda el segell de Pepe Chiralt en molts actes, a destacar els campionats de pilota valenciana,  un dels seus primers èxits, ell va ser el seu promotor i molts concursos de Cultura, era un apassionat de la cultura valenciana i fidel defensor d’ella.

En la seua dilata carrera fallera va acaparar moltíssims premis i guardons, però destaquem per ser l’últim que se li va concedir, el Premi “Pepe Monforte”.

 

 

Els   Barquers   que   van assistir   al  Sopar-Reunió  que  va tindre  lloc  en  el  nostre  Casal el Dilluns 15,  la  nit  anterior  al  del seu  fatal  desenllaç, no  ho oblidaran, perquè  va estar  en  la seua salsa,   en   el  seu  ambient   i  departint  amb   tots  i  amb  una normalitat  perfecta  amb  els altres   barquers  presents, en  especial  amb  els  guardonats  de  2012, ja que se’ls anaven a fer entrega els Títols  Acreditatius eixa  mateixa  nit;  a   EN VICENT IZQUIERDO  I  CAMACHO   i   NA BEGOÑA  DE  LA CONCEPCIÓ MARTINEZ.

Actualment ocupava el càrrec de Secretari General de la seua volguda Agrupació del Marítim  i era  Vice-president  de  la  Unio  d´Agrupacions   del   Cap   i   Casal.

Tots  els  que integrem la FALLA BARRACA-COLUMBRETES i Els BARQUERS, des d’una  profunda tristesa  i   gran  dolor,  desitgem   fer   arribar  a  tota  la  seua  família,  components  de  la  Comissió de la  Falla  Barraca – Travessia Església del Rosari,  Sector Canyamelar-Grau-Natzaret, Agrupació de  Falles del Marítim i  amics en general, el nostre més sincer i sentit condol.

Informem que a partir de les 19.00 h. de hui 17 d’octubre, estarà en el Tanatori dels “Tarongers” – C/ Serrería i demà, dia 18, a les 12.00 h. serà la missa-funeral en el mateix lloc, tenint posteriorment,  a les 13.30 h., l’enterrament en el Cementeri General. 

 

ADÉU PEPE   i   DESCANSA EN PAU.

 

This entry was posted in Actividades. Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>